ELL Annina Jääskeläinen lomalla 29.8.-23.10.2022.

Eläinlääkäri Annina Jääskeläinen on lomalla 29.8.2022 eteenpäin ja palaa töihin lokakuussa 23.10.2022. Mikäli lemmikkisi on Anninan potilas, hoidollisissa asioissa tänä aikana voitte lähestyä meitä ajanvarausnumerostamme p. 010 320 9130 tai sähköpostitse hoitajat@elainystavasilaakari.fi ja ohjaamme tiedustelut vastaanoton muille eläinlääkäreille.

Juhannuksen poikkeusaukioloajat:

Olemme torstaina 23.6. auki poikkeuksellisesti klo: 8-14, jonka jälkeen loikkaamme Juhannuksen viettoon.

Klinikkamme on suljettu pe-su 24.-26.6. ja aukeaa seuraavan kerran maanantaina 27.6. klo: 8.00 normaalein aukoloajoin.

Mitä lämpimintä ja aurinkoisinta Juhannusta kaikille asiakkaillemme!

Olemme nyt Cat Friendly Clinic!

Cat Friendly Clinic on maailmanlaajuinen ja kansainvälinen ISFM:n (International Society of Feline Medicine) ylläpitämä ohjelma. ISFM on eläinlääketieteeseen keskittynyt International Cat Caren vapaaehtoistoimintaan perustuva jaosto, joka on jo 60 vuoden ajan toiminut kissojen asianmukaisen ja myötätuntoisen sekä ymmärtävän hoidon puolesta.

Kissojen yksilöllisten tarpeiden ja ominaisuuksien vuoksi kissan tuominen eläinklinikalle voi olla stressaavaa sekä kissalle, että kissan omistajalle. Cat Friendly Clinic – ohjelma onkin suunniteltu huomioimaan nimenomaan kissojen tarpeet ja kehittämään eläinklinikoita kissaystävällisemmiksi kissojen stressiä vähentämällä sekä tekemällä eläinlääkärikäynneistä helpompia myös kissanomistajille.

Klinikallamme on kissoille erillinen odotustila sekä vastaanottohuone, jonka lisäksi pyrimme käsittelyssämme huomioimaan kissojen yksilölliset erityistarpeet stressin minimoimiseksi.

Vapun aukioloajat

Perjantaina 29.4. vastaanotto on auki normaalisti 8-19 (puhelin 8-18), jonka jälkeen henkilökunta virittäytyy Vapun viettoon 🙂

Vastaanottomme on suljettu lauantaina 30.4.

Palvelemme jälleen normaalisti maanantaina 2.5. klo: 8.00 alkaen.

Hauskaa Vappua!

Ruokaviraston tiedote 2023 alkavasta pakollisesta tunnistusmerkinnästä

Ruokaviraston tiedote 2023 alkavasta pakollisesta tunnistusmerkinnästä ja rekisteröinnistä Ruokaviraston alaiseen kansalliseen rekisteriin on kopioitu alle. Käytännössä asiakkaillemme tämä tarkoittaa tässä vaiheessa, että mikäli koiralla ei ole mikrosirua, kannattaa se ottaa jo tämän vuoden aikana muiden käyntien yhteydessä. Näin vältytään erillisiltä eläinlääkärikäynneiltä ja siten ylimääräisiltä kustannuksilta.

Kissojen tunnistusmerkintäpakko laahaa hiukan perässä, mutta on tulossa myös muutamien vuosien kuluessa. Tähänkin kannattaa hiljalleen alkaa varautua.

RUOKAVIRASTO TIEDOTTAA:
Uusi velvoite koiran haltijoille

Koirien pakollinen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti käynnistyy tammikuussa 2023. Rekisteröintivelvoite koskee kaikkia koiria, myös ennen vuotta 2023 syntyneitä eläimiä. Mikäli koiralla ei vielä ole tunnistusmerkintää (mikrosiru ja tunnistustodistus), koiran haltija voi hankkia koiran tunnistusmerkinnän yksityiseltä toimijalta, esimerkiksi eläinlääkäriltä.

Mikäli koiralla on jo toimiva tunnistesiru, uuden sirun asettamista ei vaadita. Kun koira on sirutettu, haltija ilmoittaa koiran tiedot rekisteriin tunnistustodistuksen tietoja apuna käyttäen. Koiran haltijan tulee rekisteröidä koiransa viralliseen koirarekisteriin, vaikka koira olisikin aiemmin rekisteröity johonkin muuhun rekisteriin. Koiran haltijan vastuulla on myös koiran tietojen ylläpito rekisterissä esimerkiksi koiran kuollessa tai kadotessa. Ruokavirasto tulee tiedottamaan ja ohjeistamaan koiran haltijoita tarkemmin vuoden 2022 aikana.

Koirien rekisteröintivelvoite perustuu maa- ja metsätalousministeriön asetukseen (aiempi versio 1/2021, päivitetty versio 68/2022). Asetuksella säädetään koirien pakollisesta tunnistusmerkinnästä ja merkinnän määräajoista, tunnistustodistuksesta ja sen sisällöstä, rekisteriin merkitsemisestä ja rekisteritietojen muutoksista ilmoittamisesta sekä mikrosirun asettajan pätevyydestä. Koirarekisteri on viranomaisrekisteri, jonne talletetaan asetuksen 5 § mukaiset tiedot. Viranomaisrekisteriin ei tallenneta koiran sukutaulutietoja tai muita harrastustoimintaan liittyviä tietoja.

Muutoksia maskinkäyttösuositukseen

Noudatamme Eläinystäväsi Lääkärissä viranomaisten suosituksia ja maskisuosituksen poistuessa maskin käyttö on vapaaehtoista muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta:

-Asiakkaan niin toivoessa, lääkäri ottaa vastaan maski päässä. Asiakas ilmoittaa toiveestaan tullessaan tai jo aikaa varatessaan.
– Mikäli asiakkaalla on lieviäkään hengitysoireita, pyydämme maskin käyttöä. Asiakkaan käyttäessä maskia myös potilasta hoitava henkilökunta käyttää maskia.
– Mikäli olet altistunut tai ollut kontaktissa koronapositiivisen henkilön kanssa, toivomme, että käytät maskia.

Potilaan nouto ulkoa samoin kuin laskutus onnistuu edelleen.

Muuten toimintaohjeet asiointiin eläinlääkäriasemalla koronavirusepidemian aikana pysyvät samana:

1) Muista turvavälit ja hyvä hygienia! Kaikissa vaiheissa ensisijaisen tärkeää on noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.
2) Tulethan paikalle vain terveenä! Hengitystieoireita sairastavia asiakkaita emme ota vastaan. Mikäli on välttämätöntä ottaa hengitystieoireisen asiakkaan lemmikki vastaan, haemme lemmikkisi pihalta ja palautamme pihalle. Tällöin käynti maksetaan maksukortilla etäpäätteellä.
3) Maksutilanteissa suositaan maksupäätteen käyttöä käteisen sijasta. Asiakkaan tulee muistaa desinfioida kätensä sekä ennen että jälkeen näppäimistön käytön.
4) Saavu paikalle juuri ennen varattua aikaa! Aulatiloissa vältetään turhaa oleskelua. Hygieniatasomme on normaalistikin korkea, mutta tällä hetkellä suoritamme kaikkien kosketuspintojen tehostettua puhdistusta ja desinfiointia.

Kiitos että jaksoit lukea ja aurinkoista kevättä!

Pääsiäisen aukioloajat

Klinikkamme on auki normaalisti 8-19 kiirastorstaina 14.4.

Perjantaina 15.4. olemme suljettu.
Lauantaina 16.4. palvelemme normaalisti 10-16 (puhelin 9-13).
Maanantaina 18.4. olemme suljettu.

Vastaanotto on normaalisti auki jälleen tiistaina 19.4.

Hauskaa pääsiäistä!

Oletko etsimämme vahvistus tiimiimme? Tule meille töihin!

Etsimme tiimiimme sinua reipas, motivoitunut, tutkinnon suorittanut klinikkaeläinhoitaja!

Klinikkamme on auki arkisin 8-19, lauantaisin 8-16. Hoitajien työvuorot ajoittuvat pääsääntöisesti arkisin 7-20 ja lauantaisin 7-17 väleille.
Meillä työtehtävät ovat monipuoliset, välineistö asianmukaista, työsuhde-edut todella hyvät, pääset käyttämään vahvuuksiasi, asiakkaat mukavia ja työkaverit upeita <3

Ota yhteyttä klinikkakoordinaattoriimme Mari Hakalaan – mari.hakala(a)elainystavasilaakari.fi

Kysy lisää ja hae paikkaa!