Pehmytosakirurgia

Leikkaushoidot ovat usein tärkeä osa sairauden hoitoa tai sen diagnosointia. Leikkauksia tehdään myös terveydellisten ongelmien ennaltaehkäisemiseksi.

Narttukoiran sterilisaatiot

Narttukoiran sterilisaatio on tehokkain tapa ehkäistä mm. kohtutulehduksia ja utarekasvaimia. Uroskoiran kastraatiolla ehkäistään eturauhasongelmia ja kiveskasvaimia. Leikkaamattomat kissat karkailevat helposti. Lisäksi kissat merkkailevat, mouruavat ja uroskissat tappelevat. Kissan sterilisaatio tai kastraatio helpottaa yhteiselämää huomattavasti. Narttujen sterilisaatiot ja urosten kastraatiot ovatkin tavallisimpia pehmytosakirurgisia leikkauksia.

Kudosnäytteet ja uudismuodostumien poistaminen

Leikkauksia suoritetaan paljon myös uudismuodostumien poistamiseksi tai kudosnäytteiden saamiseksi vatsaontelon eri elimistä tai ihosta. Keisarinleikkaus, märkäkohtu (pyometra), ruoansulatuskanavan vierasesineet ja mahalaukun kiertymä ovat melko yleisiä syitä leikkaukselle. Eläinystäväsi Lääkärissä teemme näiden lisäksi mm. korvakäytävien avarrusleikkauksia (zepp), silmäluomien asentovirhekorjauksia (entropium, ektropium), anaalirauhasten poistoja, nielurisojen poistoja jne. Vastaanotoltamme löytyy kokemusta laajalti erilaisiin vaativimpiinkin toimenpiteisiin – esimerkiksi PDA:n* korjaus, munuaisen poisto, syöpäistyneen kilpirauhasen, lisäkilpirauhasen ja lisämunuaisen poisto.

*keuhkovaltimon ja aortan välinen avoin suoniyhteys. kehityshäiriö, normaalisti sulkeutuu pienellä pennulla.

Turvallista ja varmaa anestesiaa leikkauksen ajaksi

Leikkaussalissa on käytössä nykyaikaiset anestesiavalvontalaitteet. Hoitaja seuraa ja valvoo anestesiaa koko toimenpiteen ajan rauhoituksesta heräämiseen. Leikkaussalissa ventilaattori mahdollistaa myös rintaontelokirurgian. Inhalaatioanesteettina käytössämme on turvallisimmaksi todettu sevofluraani.

Leikkauspotilaat saavat aina mukaansa täsmälliset jatkohoito-ohjeet, kipulääkkeet, mahdolliset muut lääkitykset ja tarvittaessa kaulurin nuolemisen estämiseksi.

Tikkien poisto vastaanotollamme kuuluu leikkauksen hintaan aina, kun poisto onnistuu ilman rauhoitusta. Rauhoitus on tarpeen yleensä vain silloin, kun tikkien sijainti on poikkeuksellisen hankala.

Koiran leikkaus Tampere

Potilaista pidetään hyvää huolta niin leikkauksen aikana, kuin sen jälkeenkin.