Koirien kuivatut kanaherkut saattavat olla munuaisongelmien taustalla

Viime viikolla sosiaalisen median on täyttänyt huoli aasialaisten lihaherkkujen aiheuttamista munuaisongelmista koirilla. Erityisen ongelmallisilta vaikuttavat pehmeät kananpalat, mutta myöskään muiden tuotteiden valmistus, käytetyt kemikaalit kuten myöskään mikrobiologinen kontaminaatio eivät ole selvillä. Fanconin syndroomaan liittyvän sokerivirtsaisuuden lisäksi olemme Eläinystäväsi Lääkärissä epäilleet ko valmisteiden liittyvän kystiinivirtsakivien yleistymiseen sekä useisiin oksenteluoireisiin sekä lisääntyneeseen juomiseen.

Valitessasi koiran herkkuja, kannattaa käytetyn lihan alkuperä tarkistaa. Huomaathan, että Suomessa valmistetussa tuotteessa ei välttämättä ole käytetty suomalaista lihaa. Erityisesti kiinalaisista kuivalihaherkuista suositellaan pidättäytymään toistaiseksi, kunnes aiheesta on saatu lisää tietoa.

Aiheesta voi lukea lisää esimerkiksi Helsingin Sanomien artikkelista:
Eläinlääkärit varoittavat: Koirien kuivatut kanaherkut saattavat aiheuttaa munuais­ongelmia – ”Vahvoja epäilyjä on”